Home » News » Νέο Voucher 80.000 ανέργων 18 Ετών & άνω του ΟΑΕΔ. Ξεκινάει άμεσα νέο πρόγραμμα για άνεργους 18 έως 67 ετών

Νέο Voucher 80.000 ανέργων 18 Ετών & άνω του ΟΑΕΔ. Ξεκινάει άμεσα νέο πρόγραμμα για άνεργους 18 έως 67 ετών

  • by

Η Orange σας ενημερώνει ότι αναμένεται η προκήρυξη της Νέας δράσης του ΟΑΕΔ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή Προγραμμάτων Κατάρτισης οριζόντιων και εξειδικευμένων δεξιοτήτων και η πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων.

Τι περιλαμβάνει η δράση;

Η επιδοτούμενη δράση περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50 έως 200 ωρών μέσω συστήματος επιταγής κατάρτισης (Voucher).

Πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η εκάστοτε πρόσκληση που θα δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ θα καθορίζει τις επιπλέον προϋποθέσεις συμμετοχής ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης.

Ποιο είναι το ύψος του εκπαιδευτικού επιδόματος;

Το ύψος του εκπαιδευτικού επιδόματος θα διαμορφωθεί από 250€ έως 1000€, που θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του Προγράμματος.

Η επιλογή των ωφελούμενων στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Υποβολή Αίτησης Δικαιολογητικά Ανακοίνωση Έναρξης

Όπως ανακοίνωσε (19.07.2022), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στις 27 Ιουλίου 2022, ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για που στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων.

Βήμα 1

Τα βασικά προσόντα για την υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα που πρέπει να έχουν οι άνεργοι είναι να:

– είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,

– έχουν ηλικία άνω των 18 ετών,

– είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Βήμα 2

Να επισυνάψει τα ακόλουθα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην «Αίτηση Συμμετοχής» του και τα οποία ο ωφελούμενος θα πρέπει να προσκομίσει, μετά την επιλογή του προγράμματος, στον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του.

– Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).

– Αντίγραφο απολυτηρίου Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών.

***********************************************************************************************

– Υπεύθυνη Δήλωση, μέσω gov.gr, στην οποία θα δηλώνει ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/ και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next GenerationEU, της δράσης 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations).

β. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

*************************************************************************************************

Βήμα 3

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν από τα προγράμματα που θα προσφέρει ο κάθε πάροχος κατάρτισης το πρόγραμμα κατάρτισης, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Το ΚΕΚ ORANGE αναλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ την σύνταξη με τα απαραίτητα στοιχεία του υποψηφίου και την επισύναψη των απαιτούμενων Ηλεκτρονικών Δικαιολογητικών για την υποβολή της αίτησης.

Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ μαζί μας για ετοιμάσουμε και να υποβάλουμε έγκαιρα την Αίτησή σας – 2651067888.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Συμβούλων Εκπαίδευσης του Ομίλου Orange.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Τηλ:  26510 67888info@kek-orange.gr